Bylinky na močové cesty a návody, jak je používat

Ten, kdo již někdy zažil obtíže s močovými cestami, ví, že je to záležitost nanejvýš nepříjemná. Účinnou pomocí při akutních i chronických potížích mohou být bylinky na močové cesty.

Bylinky na močové cesty a návody, jak je používat

Obtíže s močovými cestami se mohou projevovat řezáním, pálením či svěděním, nepříjemnými bolestmi při močení nebo bolestmi v podbřišku. Dále se v moči může vyskytovat krev, může se objevit zvýšená teplota.

Bylinky na močové cesty mohou být prvním pomocníkem, po kterém sáhneme, avšak při jakémkoli podezření na vážnější stav doporučujeme vyhledat lékaře. 

Na tyto bylinky na močové cesty je spoleh:

  • Přeslička rolní – doporučuje se pití čaje z přesličky rolní. Tato bylina působí močopudně a má rovněž protizánětlivé účinky. Čistí krev a má kladný vliv na kardiovaskulární systém. Můžeme si připravit bylinnou směs na močové cesty. Potřebujete natě přesličky rolní, rdesna ptačího, třezalky tečkované a listu kopřivy. 
  • Brusinka velkoplodá – brusinka je snad nejznámější bojovnicí proti zánětu močových cest. Brusinka zabraňuje bakteriím, aby se přichycovaly na stěnách močového ústrojí, nečistoty pak mají tendenci snáze se vyplavit z těla. 
  • Kopřiva dvoudomá – kopřiva je známá jako bylina omlazující. Je potvrzeno, že čistí krev a doporučuje se při zánětech, má diuretické tedy močopudné účinky. Čaj je možné připravit jak z natě, tak z listů. 
  • Lichořeřišnice větší – tato něžná letnička je známá svou ředkvičkovou chutí. Působí močopudně a protizánětlivě. Čerstvé květy a listy použijeme do salátů, lodyhy můžeme naložit do octa či alkoholu. Pro silnější účinek ale raději sáhněte po tinktuře. Lichořeřišnici je možné užívat opakovaně jako prevenci infekce močových cest. 

Bylinky na močové cesty

Co si z bylinek připravit?

Lahodný brusinkový čaj - brusinka by neměla projít žádnou tepelnou úpravou. Proto doporučujeme tento postup – listy brusinky v množství až 20 g nadrtíme a zalijeme studenou vodou (cca 0,5 l). Následně přidáme až 10 ml vinného octa a necháme při pokojové teplotě louhovat až 24 hodin.

Poté v průběhu dne vypijeme celé množství výluhu, ideálně po jídle. Další cestou je rozmixovat plody brusinky a zalít studenou vodou. Přidat citron a poté nechat macerovat. Opět postupně pijete daný výluh po celý den.
 

Ledvinová čajová směs - Základní čajová směs vhodná k posílení ledvin a močového ústrojí. Budete potřebovat 40 g sušené natě celíku, dále 20 g sušené přesličky a 20 g truskavce.

Byliny smícháme, zaléváme horkou vodou kolem 80 – 85 °C. Pijeme až 2x týdně zhruba 1 litr čaje po celý den.

Čaj z bylinek na močové cesty

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá