Jak cvičit pánevní dno? Ideálně navštivte fyzioterapeuta.

Samovolný únik moči u mužů i žen vzbuzuje řadu obav z toho, jak to vyřešit. Kromě standardní léčby se můžete naučit, jak cvičit pánevní dno. Z článků na internetu toho ale moc nezjistíte.

Jak cvičit pánevní dno? Ideálně navštivte fyzioterapeuta.

Kdo trpí na inkontinenci?

Jsou to muži i ženy a vzhledem k tomu, že únik moči má souvislost s věkem, uvádí se, že na něj trpí zhruba třetina populace nad 65 let. Zároveň chceme zmínit, že to zdaleka není jen potíž seniorů. Inkontinence trápí hodně žen po porodu, protože vlivem tělesných změn dochází k velké zátěži na struktury a orgány v pánvi. Dá se říct, že inkontinenci může mít třeba jen dočasně prakticky kdokoli - třeba kvůli nemoci, úrazu nebo ochablým svalům pánevního dna. Rozhodně se není proč stydět. Čím dřív vyhledáte pomoc, tím snadnější a efektivnější bude řešení.

Zaměřte se na kondici pánevního dna

Ať jste kdokoli a příčina vaší inkontinence je jakákoli, můžete se naučit, jak cvičit pánevní dno. Lékař vám jistě doporučí běžná řešení tohoto problému, ta je ale dobré podpořit na více frontách. Inkontinence totiž často vznikne v důsledku špatně fungujícího pánevního dna.

Pánevní dno je pletenec svalů, které si můžete představit jako košík nebo misku. Pokud jsou v pořádku, mají schopnost pomoci tělu udržet moč. Když tomu tak není, může odcházet po kapkách ven jako voda z nedovřené lahve.

Často se mluví o oslabeném pánevním dnu. Může být však i přetížené, nebo nesprávně nalazené. Každý sval má totiž svůj vlastní úkol a pokud dojde k tomu, že jeho práci převezme sval jiný, nikdy to nebude fungovat.

V jakém stavu je vaše pánevní dno zjistí jen odborník - nejlépe fyzioterapeut. Vliv má celkové držení těla, správné dýchání či způsob chůze. 

Proč se neučit cviky z internetu?

Samozřejmě zde najdeme i dobrá doporučení a spolehlivé návody. Jenže každý máme jinou příčinu inkontinence a málokdy lze aplikovat univerzální návod na to, jak cvičit pánevní dno. Samovolný únik moči u mužů se trochu liší od ženských potíží. A také se neustále posouváme kupředu v tom, co víme. Ještě před pár lety se doporučovalo přerušované močení a zatínání svěračů. Nyní už je prokázané, že tohle není dobré cvičení pánevního dna. Zatímco jeden potřebuje posílení, jiný spíše uvolnění svalů.

Proto doporučujeme konzultaci s odborníkem, který vám určí cviky na pánevní dno na míru. Každodenní cvičení pak budete moci provádět v pohodlí domova.


ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá