Únik moči u mužů pomůžou řešit bylinky na inkontinenci

Inkontinence je u žen velmi skloňované téma, u mužů spíše tabu, o kterém se nemluví. Přitom se není za co stydět. Víte, že dle průzkumů trpí únikem moči každý 4. muž nad 40 let? A s přibývajícím věkem poměr narůstá...

Únik moči u mužů pomůžou řešit bylinky na inkontinenci

Když známe důsledek, ale nevíme příčinu

Samovolný únik moči může mít mnoho příčin. Mezi nejčastější patří potíže s prostatou, následky operací v intimní oblasti a nebo hyperaktivní močový měchýř. Určitě je na místě svěřit se do rukou odborníka – lékaře, který tyto potíže řeší denně, takže se rozhodně nemusíte bát nebo stydět. Mnohdy je řešení snadné a pomoci si můžete i sami, když vyhledáte bylinky na inkontinenci. 

Stresová inkontinence vzniká jinak

Obecně se inkontinence dělí na urgentní a stresovou. Muže často postihuje spíše urgentní inkontinence. Poznáte ji náhlým a neodkladným nutkáním „jít na malou“. A většinou se tento reflex ozve až ve chvíli, kdy je pozdě a vy na toaletu nestihnete doběhnout. Stresová inkontinence postihuje spíše ženy, ale objevují se případy, ve kterých se nevyhýbá ani mužům. K samovolnému úniku dochází ve chvíli, kdy se zvýší nitrobřišní tlak. K tomu může dojít například při smíchu, kašli nebo třeba fyzické námaze.

Omezovat pitný režim je chyba

Mohlo by se zdát, že tím nejjednodušším řešením bude omezit pitní režim – ba naopak. S dehydratací si není radno zahrávat. Nižší příjem tekutin vede k vyšší koncentraci kyseliny močové, která dráždí močové cesty, což může také vyvolat samovolný únik moči.

Pomoc z přírody: bylinky na inkontinenci

Léty prověřený způsob, jak podpořit močové cesty, jsou jednoznačně bylinky. Možná bylinková alchymie není zrovna váš styl, ale jak se říká, zkusit se má vše. A vypít pár šálků bylinkového čaje denně nebo si dát pár kapek tinktury na lžičku není přeci tak velké utrpení, co myslíte?

Čaj z kopřivy

Nejznámější bylinky na inkontinenci:

  • kopřiva dvoudomá – pro tuhle bylinku nemusíte chodit daleko, většinou ji najdete na každém zapadlém koutu vaší zahrádky. Má výborné čisticí vlastnosti, díky kterým odplavuje škodliviny z těla. Na močové cesty značka ideál.
  • lichořeřišnice větší – pokud bychom vám měli poradit jednu jedinou bylinku, kterou si můžete vypěstovat i na okenním parapetu, bude to jednoznačně lichořeřišnice! Funguje jako přírodní antibiotikum, které si poradí s nežádoucími bakteriemi v močových cestách. Pochutnat si na ní můžete jen tak, listy a květy totiž připomínají svou štiplavou chutí ředkvičky, a tak se výborně hodí do salátu nebo jen tak na chleba.
  • saw palmetto – sereneoa plazivá. Tohle není žádná bylinka, nýbrž pořádná palma z Ameriky. Nejcennější jsou pro nás plody této palmy, které obsahují prospěšné látky přispívající ke správné funkci prostaty a močové soustavy.

Věříte v sílu bylinek, ale hledáte pohodlnější cestu, jak bez zbytečné chemie dostat svou prostatu i močové cesty zpět do pohody? Vyzkoušejte ProstaXin, kde se kombinují účinky selenu, zinku, a nechybí již zmíněná serenoa plazivá. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá