Káva a prostata: proč tahle kombinace příliš nefunguje?

Trpíte potížemi s prostatou a nevíte, jaký byste měli dodržovat pitný režim? Když si dobře vyberete, co budete pít, můžete své obtíže zmírnit. Hlavním tématem tohoto článku bude káva a prostata.

Káva a prostata: proč tahle kombinace příliš nefunguje?

Rozlišujte močopudné nápoje

Močopudné nápoje jsou takové, které podněcují tvorbu moči. Zabraňují zadržování vody v těle, takže na toaletu chodíme častěji, a vylučujeme více moči. V některých případech je to žádoucí, protože močí se z těla odplavují škodliviny, což potřebujeme třeba při nemoci, nebo pokud řešíme problémy se zavodněním a lymfou. V případě problémů s prostatou ale tyto nápoje ještě více podporují nutkání si odskočit:

  • Typicky močopudné jsou speciální bylinné čaje – s kopřivou, přesličkou nebo pampeliškou. Močopudně však působí i alkoholické nápoje a hlavně pivo, ale také káva. 
  • Močopudné mohou být i potraviny: kořenová zelenina, listová petržel, červená řepa, melouny či chřest.

Káva a prostata - máte se jí vzdávat úplně?

Samozřejmě jde o to, kolik kávy vypijete, a jak se silná. Pánové, kteří pijí silnou černou kávu několikrát za den, a mají potíže s prostatou, by se skutečně měli uskromnit. Jeden nebo dva šálky kávy s mlékem se ale na tom, kolikrát za den půjdete na toaletu, zase tak nepodepíšou. Je důležité podívat se na svůj pitný režim komplexně:

Čaje a slazené nápoje nahraďte čistou vodou, maximálně omezte alkohol, a své oblíbené ranní kávy se vzdávat nemusíte. 

Jak je to vlastně se zvětšenou prostatou?

Prostata je malý orgán ve tvaru kuličky, který leží u močové trubice. S věkem má ale tendenci se zvětšovat, a ve většině případů to nepoukazuje na vážnou nemoc. Problém je v tom, že zvětšená prostata tlačí na močové cesty. Muži pak cítí nucení na toaletu téměř nepřetržitě, v noci je to budí, a obvykle se na toaletě nedokážou úplně vyprázdnit. 

Problémy s prostatou jsou proto především krajně obtěžující v zaměstnání i intimním životě. Cílem všech mužů by proto měla být snaha udržet svou prostatu v co nejlepší kondici.

Model prostaty

Co můžete udělat pro svou prostatu?

Kromě zdravého životního stylu obecně je to dostatek zinku a selenu. Zajímavé je, že vynikající jsou rajčata, přesněji řečeno látka lykopen, kterou obsahují. Výborné výsledky mají i výtažky z rostliny Serenoa plazivá. Moderní doplňky stravy na prostatu obvykle obsahují kombinaci více účinných látek, které samozřejmě podpoří nejen prostatu, ale celkové zdraví. 

Samozřejmostí je vedle nich i vlastní úsilí – pokuste se dostatečně spát, pohybovat se na čerstvém vzduchu a omezit stres. Problémy s prostatou se stejně jako každý jiný neduh na těle i duši, musí řešit komplexně. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá