Má smysl samovyšetření prostaty?

Mnoho mužů by raději dalo před lékařskou prohlídkou přednost samovyšetření prostaty. Má to ale vůbec v domácích podmínkách smysl? To se dozvíte v následujících řádcích.

Má smysl samovyšetření prostaty?

Jak probíhá vyšetření prostaty běžným způsobem?

Preventivní vyšetření prostaty se rutinně provádí na urologii. Měl by ho absolvovat každý muž po 45 roku života, a to pravidelně. Toto vyšetření má bohužel špatnou pověst, avšak vězte, že realita není tak hrozná.

Prostata se vyšetřuje pohmatem přes konečník. Vyšetření nebolí a je velice krátké. Lékař potřebuje zjistit míru případného zvětšení prostaty, nebo změny tvaru či struktury. To je vlastně odpovědí na otázku, zda má smysl samovyšetření prostaty doma.

Samovyšetření prostaty si klidně vyzkoušejte…

… nedá se tím nic moc pokazit, ale ani zjistit. Nahmatat prostatu je snadné, nachází se několik centimetrů hluboko od vstupu do konečníku. Laik, který není z lékařského oboru, jen těžko pozná změny. Neví totiž, jak by měla vypadat zdravá prostata, a jak se liší od té postižené nějakou chorobou. 

Samovyšetření prostaty může být přípravou na návštěvu ordinace. Pacient už ví, co ho čeká a může mu to pomoci odhodlat se.

Vliv na psychiku je také prospěšný

Ačkoli by byla náhoda, kdybyste dokázali během samovyšetření prostaty odhalit nějaký problém, nemusí být tato akce zcela zbytečná. Pokud máte strach, jaká lékařská prohlídka bude, můžete si to zkusit doma nanečisto. Budete tak psychicky připraveni a zcela jistě přijdete na prohlídku klidnější. Už totiž budete vědět, že nejde o nic hrozného. 

Má smysl samovyšetření prostaty? - ilustrační obrázek

Pánové, prostata už není tabu

Společnost o ní hovoří zcela otevřeně. Každý máme ve svém okolí muže, který trpí zvětšenou prostatou. Přináší mnoho nepříjemností, jako jsou problémy při močení, pálení, noční močení a v souvislosti s tím i určité vyřazení z běžného života.

Myslete proto na zdraví své prostaty včas! Neodkládejte preventivní vyšetření prostaty a nenechte se odradit tím, jak probíhá. Každý, kdo zažil např. trhání zubu vám potvrdí, že návštěva urologa je proti tomu procházka růžovou zahradou!
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá