Nadměrné močení – jaké množství je ještě normální a co ho může způsobit?

Vadí vám, že často běháte na toaletu? Nevíte, zda je to ,,ještě normální“? Nadměrné močení nemusí znamenat nic vážného. Sepsali jsme, jak to s ním je:

Nadměrné močení – jaké množství je ještě normální a co ho může způsobit?

Kolik přijmete, tolik vydáte

Jaký je vlastně normální výdej moči? V podstatě by se měl rovnat tomu, co vypijete. Pokud za den zvládnete 2 l vody, zhruba stejné množství i vymočíte. Nedoporučuje se pít méně, ani pokud chcete omezit chození na toaletu. Močí se totiž z těla odplavují odpadní látky, a je moc důležité, aby se organismus pravidelně čistil. Koncentrovaná moč je navíc dráždivá a o to nutkavější potřebují odskočit si nám může působit. 

Pozor na alkohol

Alkohol včetně piva je docela častou příčinou nadměrného močení. Nejde pouze o objem samotného nápoje. Alkohol způsobuje zvýšenou tvorbu moči, což může být docela lehce důvodem, proč musíte běhat na toaletu častěji. Samozřejmě je tu další vedlejší efekt – alkohol působí velice negativně, pokud již máte nějaké onemocnění. 

Alkohol způsobuje zvýšenou tvorbu moči

Nadměrné močení způsobují i léky nebo nemoci

To jsou však velmi specifické případy, a pacient je vždy s takovou situací obeznámen lékařem. Některé léky mohou mít za vedlejší účinek zvýšenou tvorbu moči, stejně se můžou projevit nemoci, jako třeba žíznivka, selhání ledvin či cukrovka. Ve většině případů je ale nadměrné močení spojeno hlavně s věkem a zanedbanou životosprávou. 

Raději se zaměřte na zdraví své prostaty

Přemýšlet nad tím, jak se zbavit nadměrného močení, by měla být až vaše druhá starost. Tou první je péče o prostatu. Zde totiž bývá velice často ta pravá příčina. Prostata se zvětšuje, utlačuje močovou trubici, a člověk pak musí odbíhat opravdu pořád. Z toho lze získat dojem, že dochází k nadměrnému močení. Ve skutečnosti ale nejde o zvýšený objem moči, ale pouze o častější močení. 

Na prostatu je výborný výtažek z rostliny jménem serenoa plazivá (přečtěte si také náš článek kde se zabýváme bylinkami na inkontinenci). Ta působí příznivě na zbytnění prostaty, a navíc má účinky na celé močové ústrojí. Dalším pomocníkem je zinek, což je prvek podporující mužské zdraví, zejména rozmnožovací ústrojí a vylučovací soustavu
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá