Pitný režim: klíč ke zdravým močovým cestám

Lidský organismus dokáže přežít bez jídla zhruba až 60 dní, ale bez vody pouze týden. Je na ní totiž doslova závislý, a zejména močové ústrojí potřebuje pitný režim stejně, jako auto benzin.

Pitný režim: klíč ke zdravým močovým cestám

Tekutiny plní důležitou roli

Voda je základním prvkem hned několik funkcí v těle. Chemických, biologických i mechanických. Je také přirozenou klimatizací pro naše tělo a pomáhá vyrovnávat teplotu těla, k čemuž využívá například pocení. Za pomoci vody dochází k vstřebávání živin. Napomáhá také k vylučování zplodin a škodlivin prostřednictvím ledvin. A v neposlední řadě je základní složkou tělních tekutin – krve a lymfy. 

Jaké množství tekutin denně přijímáme a vylučujeme?

Člověk během dne vyloučí přibližně 2,5 litru tekutin. Nejen vyměšováním, ale také dýcháním a pocením. Je tedy za potřebí tekutiny v průběhu celého dne poctivě doplňovat. Část přijmeme v potravě a část se vytvoří metabolickou činností, ale pořád zbývá několik litrů, které bychom měli jednoduše vypít. Pitný režim se postará o to, aby si naše tělo samo zabezpečilo lákovou výměnu, ale i správné fungování ledvin, které budou vylučovat všechny nepotřebné látky. 

Jak na pitný režim: kolik je málo a kolik je až moc?

V některých zdrojích se můžete dočíst, že dospělý jedinec by měl vypít 3-4 litry tekutin. Tato informace je ale značně zavádějící, protože pro mnohé už může být toto množství doslova nadbytečné. Pitný režim je zkrátka velice individuální, tím spíš, pokud má daná osoba nějaké zdravotní omezení

Dehydrataci poznáte vcelku snadno. Když vás k napití přiměje až pocit žízně, může se jednat o počátek dehydratace. Vždy tedy pijte tak, aby se žízeň nemusela přihlásit o slovo. Zároveň zbystřete, aby se u vás neobjevil nadbytek tekutin. Může jít o časté močení (hlavně během noci) či pocení v normálních teplotních podmínkách. Skutečně velké množství přijatých tekutin může ledviny naopak zatížit

Držte se zlaté střední cesty: pitný režim by měl obsahovat zhruba 2l čisté vody denně. 

Když příroda volá

Zvětšená prostata trápí spousty mužů ve středním věku. Co na ní platí, je taktéž pitný režim, jenom v upravené formě. 

Rozhodně není řešením vynechávat tekutiny s vidinou vyhnutí se nekomfortní návštěvě toalety. Tato strategie může naopak zadělat na mnohem větší trápení. Ideální je obecně se vyhnout alkoholickým a kofeinovým nápojům. A na škodu není také uzpůsobit čas doplňování tekutin. Rozhodně není dobré se snažit před spaním dohnat denní deficit tekutin, to vás totiž může probudit potřeba odběhnout si mezi sněžím na malou nehledě na zvětšenou prostatu.

Při potížích s prostatou pijte pravidelně během celého dne, a nezapomeňte – menší pitný režim vaše problémy vůbec neřeší!
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá