Preventivní prohlídka: urologii by měli navštívit všichni muži po padesátce

Pokud se problém odhalí včas, výrazně tím stoupá šance na jeho úspěšné vyřešení. Preventivní prohlídka na urologii by se měla stát pravidelnou zastávkou všech mužů už ve středním věku.

Preventivní prohlídka: urologii by měli navštívit všichni muži po padesátce

Co se dá odhalit? 

Na prevenci na urologii nejčastěji míříme proto, aby se zjistila zvětšená prostata. Důvody zvětšení pak můžeme rozdělit na zhoubné a nezhoubné. Kromě toho jsou častým nepříjemným problémem močové kameny, přítomnost krve v moči nebo pálení při močení, které obvykle značí zánět močových cest. Na zmíněné potíže ale nečekejte. Preventivní prohlídka na urologii by měla proběhnout i ve chvíli, kdy se cítíte zcela zdrávi.

Pamatujte, že mnoho nemocí nebolí a nejsou vidět. Nenechte to zajít daleko a raději navštivte prevenci 10x ,,zbytečně”, než jednou pozdě.

Koho se to týká?

Naprosto každého muže. Stejně, jako by měly ženy jednou ročně navštívit gynekologa, měli by pánové zamířit na urologii. Stále se vede debata, od kdy by to mělo být samozřejmostí. Některé zdroje uvádějí věkovou hranici 50 let, jiné ale už po 35 roku života. Prevence je od toho, aby se zabránilo rozvoji vážných problémů a podnikly se kroky k tomu, aby ani žádné potíže vzniknout nemusely. Proto není nikdy příliš brzy. 

Jak to probíhá?

Pro mnoho lidí je překážkou strach z vyšetření. Vaši známí, kteří už na preventivní prohlídce na urologii byli, jistě potvrdí, že to není nic hrozného. Návštěva zubaře bývá horší.

Obvykle je zapotřebí odebrat vzorek moči a krve. Dále je to vyšetření ultrazvukem a případně pohmatem přes konečník. Právě tento krok bývá největším strašákem. Přitom není pravidlem, že se dělá pokaždé.

Před návštěvou lékaře se pokuste vzpomenout si na rodinnou anamnézu. Na místě může být problém vzpomenout si ve spěchu na zdravotní stav rodičů nebo sourozenců, tyto informace jsou ale velmi důležité. 

Návštěvu jakékoli preventivní prohlídky není moudré odkládat. Navíc může být i štědře odměněna - většina pojišťoven přispívá na zdravotní benefity až tisíce korun ročně. Podmínkou je právě dodržovaná prevence. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá