Prostata u muže - jak o ni efektivně pečovat a kdy začít?

Tento mužský orgán je zodpovědný za výživu spermií a spoustu lidí dovede s přibývajícím věkem potrápit. O prostatu u muže lze ale dobře pečovat. Přečtěte si jak.

Prostata u muže - jak o ni efektivně pečovat a kdy začít?

K čemu je prostata? 

Prostata, nebo také předstojná žláza, je orgán, jenž vytváří tekutinu vyživující spermie. Prostatický sekret tvoří zhruba třetinu ejakulátu. Je velká asi jako kaštan v mladém věku o ní muž ani neví. Potíže přináší kolem padesátky a déle. To však neznamená, že do té doby nemusíme zdraví prostaty řešit. 

Problémy s prostatou pak postupují relativně rychle a dle statistik trápí asi 60% mužů nad 60 let. 

Jaké nepříjemnosti může prostata přinést? Čtěte dále.

Ovlivní zdraví i společenský život

Obtíže s prostatou lze rozdělit do několika kategorií:

  • Problémy s močením, jako je noční nucení na močení, moč odchází po kapkách, nedostatečné vyprázdnění a častá potřeba odskočit si. Inkontinence moči je nepříjemná i kvůli zápachu a potřísněnému prádlu.
  • Problémy se spánkem. Po delší době, kdy je spánek narušen častým vstáváním na toaletu přichází vyčerpání. Pro tělo je náročné a nepřirozené se během noci opakovaně budit. Mohou se objevit potíže s usínáním a tím pádem je spánek nedostatečný. Paradoxně v pokročilejším věku mnohdy potřebujeme odpočívat více.
  • Společenská izolace. Muž s problémy s prostatou se obvykle necítí na dlouhé výlety nebo cesty. Vždy chce mít možnost odskočit si. Zároveň je nepříjemné obtěžovat návštěvu s častým odcházením. Celý tento diskomfort vede k tomu, že raději zůstává doma, kde se nemusí o své tajemství s nikým dělit.

Vyčetli jsme jen některé příznaky a neduhy, které přináší zvětšená prostata. Ovlivní intimní, pracovní i osobní život.

Je proto velká škoda, když muži o svou prostatu nepečují. Tyto problém lze totiž zmírnit nebo oddálit jejich průběh. Klíčem je zdravá a funkční prostata. Jak na ni? 

Zdravý životní styl je zdarma

O rozumném životním stylu slyšíme ze všech stran. Dost možná nás tento pojem už lehce štve, nebo jsme vůči němu zůstali slepí. Jenže faktem je, že zdravý životní styl skutečně ovlivní to, v jaké kondici budeme v budoucnu. A nejde jen o prostatu.

Prostatě rozhodně nesvědčí alkohol a kouření. Věděli jste, že rakovinu prostaty způsobuje kouření u někoho s větší pravděpodobností, než rakovinu plic? Omezit by se měl i příjem živočišných tuků. Co je naopak dobré, je dodržování pitného režimu, jehož většinu tvoří obyčejná voda. Pohyb na čerstvém vzduchu a dostatečný spánek je pak samozřejmostí.

Pokud máte splněn tento základ, lze o prostatu pečovat ještě důsledněji, a to pomocí (nejen) vitamínů a minerálů.

Doplňky stravy na prostatu

Snad nejdůležitějším prvkem na podporu prostaty je zinek a hned za ním selen. Jsou vynikající pro mužské zdraví celkově. Přispívají k normální plodnosti a tvorbě spermií a dovedou chránit buňky před oxidativním stresem. Pokud nebudeme mluvit jen o prostatě, tak prospívá zinek imunitě a podporuje kvalitu vlasů a pokožky. 

Při zbytnění prostaty pozitivně působí rostlina Serenoa plazivá, neboli také Saw palmetto. Oproti známějším brusinkám má prokázané účinky na podporu prostaty. 



ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá