Stres a prostata: pro muže nebezpečná kombinace. Víte, jak se jí vyhnout?

Trápí vás myšlenka, zda vás někdy potkají potíže s prostatou? Raději svou energii investujte do věcí, které můžete udělat proto, aby vám vaše mužské zdraví dobře sloužilo co nejdéle. Stres a prostata spolu totiž dost souvisí. Přečtěte si jak, a zvláštní pozornost věnujte poslednímu odstavci!

Stres a prostata: pro muže nebezpečná kombinace. Víte, jak se jí vyhnout?

Už jste uvěřili tomu, že stres je zabijákem zdraví?

Všude se o tom mluví. Možná proto nám to už přijde vlastně normální, takže to přehlížíme. Je vědecky prokázáno, že stres velmi negativně ovlivňuje zdraví, a je původcem mnoha nemocí. Ve spojení stres a prostata tomu není jinak. 

Stres souvisí především se zvětšenou prostatou. Pokud bychom se podívali na statistiky, tak uvidíme, že muži, kteří měli během života náročné povolání, byl na ně vyvinut enormní tlak, nebo kteří žili dlouhodobě ve složité situaci, trpí na problémy s prostatou více než ti, kteří vedli poklidný život, a dokázali si dobře poradit se starostmi. 

Stres zhoršuje také projevy potíží s prostatou

Náš duševní stav je jednoznačně příčinou mnoha neduhů. Kromě toho ale zhoršuje i to, jak se projevují. Čím víc stresu máte, tím úmornější může být nucení na močení během noci. Velmi nepříjemné jsou pak situace (jako třeba návštěva, nebo čas strávený na úřadě), kdy se ocitnete bez možnosti si pohodlně odskočit na toaletu. Stres s toho, že na daném místě WC není, a nebo by bylo trapné často odbíhat, muže nezřídka uzavře ,,pro jistotu“ doma (mohl by Vás zajímat také náš článek Nadměrné močení – jaké množství je ještě normální a co ho může způsobit?) . Raději nikam nejdou, než aby museli řešit tuhle intimní záležitost s prostatou. 

Stres a prostata - ilustrační obrázek

Tohle je další vedlejší účinek stresu:

Muži se často snaží situaci s prostatou vyřešit tím, že omezí pitný režim, protože si myslí, že budou chodit méně na toaletu a vrátí je to do běžného života. To je opravdu to nejhorší, co můžete udělat. Čím koncentrovanější moč je, tím více dráždí receptory, které posílají do mozku signál, že se nám chce močit. 

Močí se odplavují škodliviny, čímž se čistí močové cesty.

Co myslíte, že se stane, když budete málo chodit na toaletu, a moč bude ve vaší vylučovací soustavě stagnovat? Problémy se prostatou se ještě prohloubí, stres se opět navýší, a muže se dostane do ještě většího bludného kruhu, než ve kterém byl. 

Co s tím? Dokážete se stresem zatočit? 

Málokdy si to připustíme, ale pravdou je, že stres je do velké míry otázkou naší volby. A přesně o to byste se měli pokusit. Rozhodněte, na jaké starosti se opravdu můžete vykašlat. Opusťte situace, které vás stresují. Dobře spěte – to je skutečně účinný lék nejen na stres. 

Vždy pomůže dbát o své celkové zdraví. Ve chvíli, kdy se o sebe začnete starat, se začnou dít věci.

Dopřejte si kvalitní pestrý jídelníček. Nepodceňujte spánek – jen během něj se naše tělo dokáže zregenerovat a odplavit odpadní látky. Zkuste se více hýbat, začněte třeba svižnými procházkami. A zkuste doplňovat pár vitamínů nebo minerálů: na prostatu a pro mužské zdraví jsou nejdůležitější zinek a selen. Najdete je v produktu ProstaXin, který je přímo určený na podporu zdraví prostaty. 
Co pomáhá na stres se také můžete dozvědět v tomto článku.

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá