Jak probíhá vyšetření prostaty? Vůbec se není čeho bát!

Odkládáte prevenci kvůli strachu, že vás čeká něco nepříjemného? Tak to nemáte správné informace. Přečtěte si, jak probíhá vyšetření prostaty a objednejte se ještě dnes.

Jak probíhá vyšetření prostaty? Vůbec se není čeho bát!

Proč by měl každý muž absolvovat preventivní vyšetření prostaty?

Protože když se problém odhalí zavčasu, je jeho řešení jednodušší, rychlejší a případné úplné vyléčení mnohem pravděpodobnější. Jinak řečeno, malý oheň uhasíte lépe, než rozsáhlý požár. Prostatu mohou postihnout problémy zhoubného i nezhoubného charakteru. A protože samovyšetření prostaty se v domácích podmínkách nedělá snadno, měli by muži navštěvovat spíše odborníka. 

Požádejte o doporučení svého praktika, nebo oslovte urologa. Preventivní vyšetření prostaty je zdarma a jediné, co musíte na oplátku udělat, je absolvovat ho pravidelně zhruba po 45 roce života.

Odběr krve a samotné vyšetření

Jak probíhá vyšetření prostaty? Lékař ho provádí pohmatem přes konečník a trvá velice krátce, třeba necelou minutu. Vyšetření samozřejmě nebolí!

Další možností je kontrola ultrazvukem. To se provádí hlavně v případech, kdy už existuje podezření na nějakou nesrovnalost. 

Součástí je také vyšetření krve, kde se sleduje hodnota PSA – prostatického specifického antigenu. Krevní test je ohromně důležitý. Provádí se již pár desítek let a významně napomáhá včasnému odhalení zhoubného onemocnění prostaty.

A nebude to trapné? To ať vás ani nenapadá! Pro lékaře je preventivní vyšetření prostaty tou nejrutinnější záležitostí. Pokud se na něj dostavíte, pravděpodobně vás i pochválí za to, že dbáte na své zdraví.

Za jak dlouho se dozvím výsledky?

To bohužel nelze přesně říci, jelikož každé pracoviště je jinak zatížené. Ve větších městech to obvykle trvá déle, najdou se i výjimky. Můžete si ale být jisti, že pokud by se snad odhalilo nějaké onemocnění, čekat vás nenechají. 

Model prostaty

Jak probíhá vyšetření prostaty dále? Ve většině případů to tímto končí. Jestliže krevní testy nevyšly dobře, nebo základní preventivní vyšetření prostaty ukázalo nesrovnalost, jde se více do podrobna. Podle typu nálezu může pacienta čekat magnetická rezonance, CT nebo biopsie. Během biopsie se odebere vzorek tkáně a zašle se na rozbor. 

Na závěr je třeba zopakovat to nejdůležitější: nebojte se a objednejte se na preventivní vyšetření prostaty co nejdřív. Všichni, kdo zde mají své poprvé za sebou se shodují, že nechat si trhat zub je mnohem horší! 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá