Jednoduché cviky na pánevní dno - podpořte své intimní zdraví!

Věděli jste, že únik moči lze v počátečním stadiu řešit i cvičením? Jak na to, abyste nešlápli vedle? Přečtěte si tento článek, kde se dozvíte i jednoduché cviky na pánevní dno.

Jednoduché cviky na pánevní dno - podpořte své intimní zdraví!

Co je to pánevní dno?

Jedná se o skupinu menších svalů, které v několika vrstvách leží v oblasti pánve. Představte si kyčle jako dvě boční stěny. Jejich spodek utvořený ze svalů skutečně tvoří pomyslné dno. 

Svaly pánevního dna mají mnoho úkolů. Některé fungují jako svěrače, jiné pomáhají ženě při porodu a také jsou důležitou součástí středu těla. Od tzv. ,,core” se odvíjí správné držení těla i dýchání. Svaly pánevního dna nikdy nebudou namakané, jako třeba biceps. Hodně ale záleží na jejich kondici.

Existuje oslabené pánevní dno, kdy tyto svaly nefungují, jak by měly. Zároveň známe i pojem přetížené pánevní dno. Dlouhodobým nesprávným používáním našeho těla se část svalů enormně zatíží a to také nepřináší žádné pohodlí.

Inkontinence a pánevní dno

Jak jsme zmínili, svaly pánevního dna fungují také jako svěrače. Stejně, jako svaly kdekoli jinde na těle mohou ochabnout a jejich funkce se tak omezí. Příčin je více - věk, se kterým svalstvo obecně ztrácí svou sílu, dále sedavé zaměstnání, u žen porody, v menším množství případů jsou to úrazy či operace v oblasti pánve.

Pokud svaly pánevního dna nejsou fit, může se dostavit únik moči. Zpočátku třeba jen při kýchnutí nebo smíchu. Tento problém mohou vyřešit jednoduché cviky na pánevní dno. Snažte se ale řídit radami odborníka a nevěřte všem informacím na internetu.

Jednoduché cviky na pánevní dno zvládne každý

Nejedná se o nic složitého a obvykle se cvičí 3x v pohodlí domova. Je ale důležité, aby vás nejdříve vyšetřil odborník. Sami totiž nepoznáte, zda máte oslabené pánevní dno, nebo jestli je přetížené, nebo za vašimi obtížemi nestojí jiná příčina. Ne všechny jednoduché cviky na pánevní dno se totiž hodí pro každého.

Cvičení spočívá v malých pohybech pánve do stran, dopředu a dozadu. Cvičí se v leže na zádech, na břiše i v jiných polohách. Postupně se přidávají komplikovanější sestavy. Nemusíte se vůbec obávat - stále budou uzpůsobené tomu, abyste je zvládli svépomocí. Pro začátek zkuste třeba krouživé pohyby pánve doprava i doleva.

Za kým jít, když mám potíže? 

Problémy jako jsou inkontinence by měl vždy vyšetřit lékař. Jednoduché cviky na pánevní dno obvykle doplňují i jinou léčbu. Vyhledejte zkušeného fyzioterapeuta (pro ženy existují specialisté na gynekologickou fyzioterapii). Protože svaly pánevního dna mají co dočinění s držením těla, které máme velmi často chybné, může se stát, že fyzioterapeut přijde na to, že vaše obtíže jsou mnohem komplexnější a doporučí i jiné cviky a rehabilitace.

Cvičení pánevního dna je běh na dlouhou trať, který se vyplatí. Pravděpodobně přispěje tomu, že se zbavíte i bolesti zad a podpoří vaše celkové zdraví.

 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá