Kde je prostata a jaké má funkce? Tohle byste měli vědět!

Pojďme si povědět něco víc o mužském orgánu, který tak často umí potrápit. Kde je prostata, proč způsobuje problémy a lze pro to něco udělat?

Kde je prostata a jaké má funkce? Tohle byste měli vědět!

Velká jako kaštan, ale i jako citron

Prostata má kulovitý tvar a svou velikostí za normálních okolností připomíná třeba kaštan. Má tedy jen několik centimetrů. Kde je prostata? Leží v oblasti pánve blízko močové trubici. Pokud je vše, jak má, muž o ní vůbec neví. Prostata se ale často zvětšuje a podle všeho se tento problém týká asi 60 % mužů ve věku nad 60 let. Taková zvětšená prostata může dorůst až do velikosti menšího citrusu. 

Asi je vám jasné, že pokud prostata násobně zvětší svoji velikost, nemůže se na své místo vejít. Tím, že tlačí na močové cesty, způsobuje velký diskomfort.

Prostata je důležitá pro spermie

Produkuje prostatický sekret, který obsahuje výživu pro spermie a pomáhá jim udržet se pohyblivé. To je důležité po celý život a nejenom v období, kdy se pár snaží o početí miminka. Fungující prostata je zkrátka symbolem mužského zdraví. 

Prostatě se také někdy říká termínem předstojná žláza. Je řízena pohlavním hormonem testosteronem. Nejčastějším problémem, který přichází s věkem, je nezhoubné zvětšení prostaty. To sice samo o sobě neznamená nic vážného. Zato přináší řadu hodně nepříjemných projevů. Prostata může ale být zvětšena na základě zhoubného onemocnění, což sami nepoznáme a proto se tolik doporučuje preventivní vyšetření prostaty, které odhalí vše včas. Řešení, se kterým se neotálí, vždy přináší mnohem lepší výsledky léčby!

Zvětšená prostata je zásah do života

Představte si, že něco tak banálního, jako dojít si na toaletu, bude problém. Nepůjde to kdekoli a kdykoli, zato to bude potřeba čím dál častěji. Obvykle přináší zvětšená prostata noční močení, což vede k problémům se spánkem. Je nepříjemné neustále odcházet na WC během návštěvy nebo pracovní schůzky. Narušen je i intimní život. Při samotném vykonání potřeby odchází moč po kapkách, nebo slabým proudem. Měchýř není dostatečně vyprázdněn a vy musíte jít za chvíli zase.

To všechno může být důvod pečovat o své mužské zdraví! Už po čtyřicítce myslete na to, že je dobré doplňovat zinek a selen. Dva prvky pro muže, které podporují nejenom zdraví prostaty, ale celého pohlavního ústrojí. V případě, že už vás prostata začala trápit, je užitečná třeba rostlina serenoa plazivá. Má pozitivní vliv na zbytnění prostaty. Samozřejmostí je ale nejprve zdravý životní styl - omezit kouření a pití alkoholu, dostatečně spát a věnovat se aktivnímu pohybu nejlépe na čerstvém vzduchu. 


ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá