Když člověka trápí tlak na močový měchýř

Neustále máte nutkání jít na toaletu a trápí vás tlak na močový měchýř? Pak může jít o problémy s prostatou. Přečtěte si, jak ji udržet v dobré formě:

Když člověka trápí tlak na močový měchýř

Tlak na močový měchýř často způsobí zvětšená prostata

Její velikost se může několikrát změnit a kvůli tomu se už nevejde na své místo a tlačí na okolní oblast. Ze všeho nejvíc trpí močová trubice, která se může částečně zploštit a moč neodtéká ven tak, jak by měla. Tekutina se hromadí a vytváří tlak na močový měchýř, což nás prakticky neustále nutí odskočit si. Bohužel je vyprázdnění obtížné – prostata vytvoří takovou překážku, kterou nelze jednoduše odstranit. 

Odlišujte tlak od bolesti a řezání

Potíže s močovými cestami se mohou projevit nejrůznějšími způsoby. Je dobré se v klidu zamyslet nad tím, co je ještě v normě, a kvůli čemu bychom měli navštívit odborníka. Varovat by nás měla především bolest, řezání, bodání nebo křečovité stavy. Ty mohou být projevem zánětu nebo vážnějších problémů. 

Tlak na močový měchýř může znamenat jen citlivý močový měchýř, počátek nastydnutí nebo zkrátka jen jeho přeplněnost. Pokud to ale trvá déle, kontaktujte lékaře. 

Co dělat pro zdravou prostatu?

Připravte se včas. Muži středního věku by se měli zaměřit na zdravější životní styl, aby později nenesli jeho následky. Prostatě škodí alkohol, kouření, ale i káva. Co víc, tyhle neřesti způsobí i mnohem závažnější onemocnění, než je zvětšená prostata. Určitě navštěvujte i preventivní prohlídky u urologa.

Bylinné čaje podpoří zdraví močových cest

Rozhodně je dobré naučit se dodržovat pitný režim – pijte hlavně čistou vodu a nebo bylinné čaje, které podpoří zdraví močových cest. Pijte pravidelně a alespoň 2l tekutin denně, aby se mohly odplavovat škodlivé látky. 

Prostata si také žádá dostatečný přísun zinku. Tento prvek se podílí na tvorbě spermatu a má pozitivní vliv na zdraví prostaty. Ostatně, v tomto orgánu se také koncentruje. Muži ocení i jeho schopnost udržet normální hladinu testosteronu v krvi. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá