Doporučili vám cviky na inkontinenci? Určitě se nechte vést odborníkem

Únik moči trápí mnoho mužů i žen. Řešení se nabízí hned několik. Mnohdy stačí jen cviky na inkontinenci, ale i ty byste se měli naučit od skutečného odborníka, abyste si neublížili.

Doporučili vám cviky na inkontinenci? Určitě se nechte vést odborníkem

Tajemství ukryté v pánevním dnu

Tzv. pánevní dno je oblast, o které toho moc nevíme, dokud nás nezačnou trápit potíže. Nachází se tu mnoho menších svalů v několika vrstvách. Ty navzájem spolupracují a za úkol toho mají vážně hodně.

Díky pánevnímu dnu:

  • Můžeme správně dýchat, protože spolupracuje s bránicí.
  • Máme kvalitní držení těla.
  • Máme dobrý intimní život, pokud není pánevní dno oslabené či přetížené.
  • Můžeme vyřešit problémy s inkontinencí nebo i bolesti zad.

Pánevní dno totiž úzce souvisí se středem těla, dýcháním i chůzí. Jakákoli dysbalance se projeví třeba bolestí či tlakem, nebo přetížením konkrétního svalu. Cviky na pánevní dno proto můžeme provádět, i když problémy nemáme a to proto, abychom ho uvolnili.

Pánevní dno může být oslabené i přetížené

Vždy je to o svalech celého těla. Ve stručnosti řekněme, že vadným pohybem přestáváme používat některé svaly, a pohybu docílíme ,,odbočkou” přes jiný sval. Ten má mít původně jinou funkci, a tak ho posilujeme na úkor toho prvního. To se časem může zafixovat a najednou třeba moc špulíme zadek během chůze. Problémy poznáme až po čase a samy nezmizí. 

Oslabené, nebo naopak přetížené pánevní dno má vliv na vylučování. Jak na zácpu, tak na problémy s inkontinencí. U žen také na gynekologickou oblast. Často se mluví o oslabených svalech pánevního dna. Je škoda, že už se nezmiňuje fakt, že může být i přetížené. Další neadekvátní cviky na na inkontinenci by ho mohly ještě víc zatížit a proto doporučujeme poradit se s odborníkem!

Cviky na inkontinenci jsou i relax

Cvičení pánevního dna má spoustu podob. Obvykle probíhá v leže a je dost nenápadné. Je potřeba věnovat se všem skupinám pánevních svalů, i těm hlubokým. Mnohdy se totiž posilují pouze vnější skupiny, které pomáhají jako svěrače. Z dlouhodobého hlediska to ale nestačí.

Cviky na inkontinenci mohou být až neznatelné pohyby pánve. Nemusíte se bát, že byste cvičili málo. Ostatně, zkušený terapeut vám vše vysvětlí. 

Co ještě pomůže s únikem moči?

Zaměřte se na zdraví své prostaty a to především v době, kdy vás zatím nic netrápí. Pro zdravou prostatu je dobré mít dostatek zinku a selenu. Mají také příznivý vliv na plodnost. Při zbytnění prostaty je vynikající rostlina s názvem serenoa plazivá. Její výtažek můžete užívat třeba v kapslích.

Důležitý je také pitný režim, a to dlouhodobě. Měl by se skládat hlavně z čisté vody. Nejméně dva litry tekutin denně pomohou z těla odplavovat odpadní látky a dostatečně ho hydratovat.
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá