Stresová inkontinence se netýká jen žen, nepříjemně může překvapit i muže

Přestože se o tom ve společnosti moc nemluví, existuje. Stresová inkontinence, nebo-li samovolný únik moči postihuje i muže. Výskyt narůstá s přibývajícím věkem a může mít hned několik příčin. Může souviset např. s prostatou nebo kardiovaskulárními onemocněními.

Stresová inkontinence se netýká jen žen, nepříjemně může překvapit i muže

Co je to stresová inkontinence?

Je hned několik druhů inkontinence, ale tentokrát se zaměříme na tu stresovou. Je totiž nečastější a může potkat kohokoliv z nás. A jak vzniká? Změnou nitrobřišního tlaku např. při kýchnutí, zvedání těžkých břemen, smíchu nebo větších pohybech. 

Stresová inkontinence má v každém případě řešení!

Pryč se zažitými tabu

Přestože problémy v intimní oblasti a inkontinence obzvlášť je stále ještě pro mnohé tabu, zahoďte předsudky. Objednejte se na vyšetření k lékaři, který vás prohlédne a následně doporučí léky, případně doplňky stravy na močové cesty. 

Rozhodně se nemusíte ostýchat, vzhledem k tomu, že se jedná o velmi časté onemocnění, lékaři, obzvláště ti na urologii, vyšetří denně desítky pacientů s podobnými obtížemi. K jejich práci to prostě patří, a přestože se můžete z počátku stydět a přijde vám to již mimo komfortní zónu, pro ně je to stejně rutinní záležitost, jako vaše pracovní náplň.

Jak si pomoci přírodní cestou? 

Pomoc vlastními silami v tomto případě rozhodně nenahrazuje lékařské vyšetření. Je tu ale něco, čím své zdraví můžete podpořit:
Pokud věříte v sílu bylinek, i v této oblasti jich najdete plno, které prospívají močovým cestám. Využívat je můžete ve formě kapslí, tinktur nebo klasických čajů. Jednou z bylin na močové cesty a prostatu je Serenoa plazivá, ale velice zajímavý je výtažek z rajčat. Lykopen je přírodní látka, kterou rajčata obsahují, a která podle výzkumů mužům velice pomáhá. 

Dalším způsobem, jak podpořit zdraví močových cest jsou cviky pánevního dna, tzv. Kegelovy cviky, které spočívají v zatínání svalů v oblasti pánevního dna ve stanovených intervalech. Dalšími, možná opakovanými, ale o to více důležitými tipy je pravidelný pohyb a pravidelný pitný režim.
 

 Lykopen je přírodní látka, kterou rajčata obsahují

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá