Účinné cviky na prostatu? Jednoznačně posilování pánevního dna!

Ano, i muži mají pánevní dno. A to má mnoho společného také s močením. Pokud chcete do svého režimu zařadit cviky na prostatu, určitě byste měli začít s posilováním pánevního dna.

Účinné cviky na prostatu? Jednoznačně posilování pánevního dna!

Co je to pánevní dno?

Můžeme si ho představit jako pletenec svalů, který vyplňuje prostor spodní části pánve. Vzdáleně připomíná třeba volejbalovou síť, která je pružná a pomáhá udržet orgány na svém místě. Svaly pánevního dna však nejsou jen oporou. Bez nich by nefungovaly ani svěrače a paradoxně nás právě kvůli ochablému pánevnímu dnu mohou bolet záda. V tomto článku se zaměříme hlavně na to, jak souvisí pánevní dno s inkontinencí.

Hledáte cviky na prostatu, protože máte problémy s močením? 

Cvičení je jednoznačně výborný prostředek, jak si pomoci. Chce to nejen doplňky stravy na prostatu, ale kompletně se zaměřit na zdravější životní styl. Prostatu samu o sobě procvičovat nelze, jelikož je to žláza. Je zapotřebí posilovat celé pánevní dno. Díky tomu se obnoví jeho schopnost lépe zadržet moč. 

Zapomeňte na přerušované močení nebo zatínání svalů, jak se radilo dříve. Svaly pánevního dna jsou uložené ve třech vrstvách a musíme vědět, jak je všechny procvičit. Přerušování močení proto není vhodné. Raději se naučte brániční dýchání – to je naprostý základ pro zdravé pánevní dno.

Chce to lekci u odborníka

Již mnoho fyzioterapeutů se specializuje přímo na oblast mužského či ženského zdraví. Cviky na pánevní dno nejsou vůbec složité, jen nám je nejdřív musí ukázat někdo, kdo věci rozumí. Obvykle se pak cvičí dvakrát denně v pohodlí domova. Často jde o jemné pohyby pánví, kroužení boků nebo cvičení s pomůckami, jako je polštář. Určitě se nemusíte bát, že byste se zapotili.

Co dalšího pomáhá na prostatu?

Jak jsme zmínili, skvělé je kombinovat cviky na prostatu a doplňky stravy s obsahem zinku a výtažku z rostliny Saw palmetto, neboli Serenoa plazivá. Muži s tím mohou začít již po čtyřicítce, aby podpořili zdraví své prostaty. Podívejte se také na další tipy pro muže, o kterých píšeme na našem blogu.

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá