Jak se projevuje prostata? Nejsou to jen problémy na záchodě

Mnoho lidí si myslí, že zvětšená prostata působí potíže s vylučováním. To je ale jen jeden dílek skládačky. Přečtěte si, jak se projevuje prostata v širším kontextu, a jak své obtíže můžete řešit:

Jak se projevuje prostata? Nejsou to jen problémy na záchodě

Jak vypadá zvětšená prostata?

Dochází k pomnožení buněk prostaty, a ta jednoduše řečeno roste do větších rozměrů. Ačkoli nejde o zhoubný problém, působí mnoho nepříjemností. Podle statistik trpí na zvětšenou prostatu většina mužů po sedmdesátce. 

Zvětšená prostata svou velikostí tlačí na své okolí a kvůli tomu nemůže proudit moč tak, jako dřív. V krajních případech odchází pouze po kapkách a muž pociťuje neustálý tlak na močový měchýř a nutkání jít na toaletu

Jaké má zvětšená prostata projevy?

Nejprotivnější je neutichající nucení na močení. Moč, která se shromažďuje v močových cestách, působí dráždivě a navíc komplikuje odplavování škodlivin z těla. Samotné vyprázdnění je pak složité - je tu mechanická překážka, a moč odchází jen v malém množství.

Pro spoustu lidí je ale mnohem horší to, že se nemohou účastnit společenského života. Mají strach, že v obchodě nebo na akci nebude možnost bezpečně navštívit WC, nebo že svým odbíhám budou rušit hostitele. Při delších cestách to znamená i časté zastavování a nervozitu. V ojedinělých případech to může způsobit až nervozitu a rizikové jednání řidiče.

Jak se projevuje prostata? Nejsou to jen problémy na záchodě - ilustrační obrázek

Týkají se problémy s prostatou každého muže? 

Rizikovým faktorem je věk, což nikdo z nás ovlivnit nedokáže. Dále to může být dědičnost, jiná vzniklá onemocnění a rozhodně i životospráva. Problémům s prostatou velice napomáhá kouření a pití alkoholu. 

Prostata začíná muže trápit kolem 50-60 roku života, výjimkou však nejsou i mladší muži. Proto je tak důležité začít pečovat o mužské zdraví včas.

Ideální je doplňovat základní minerály, jako je např. zinek. Spolehnout se můžete také na bylinky. 

Na prostatu platí příroda

Kromě zmíněného zinku doporučujeme vyzkoušet výtažek z rostliny serenoa plazivá, neboli saw palmetto. Jde o palmu, která příznivě působí při zvětšení prostaty a ještě dříve podporuje funkce močových cest. Serenoa se užívá ve formě kapslí s rozemletým práškem z rostliny. Spolehnout se na ni mohou i muži, kteří zatím na potíže netrpí. Serenoa i zinek podpoří vylučovací i rozmnožovací soustavu tak, aby zůstala zdravá co nejdéle. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pro ničím nerušený spánek a zdravou prostatu
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odesílá se

Vyzkoušejte Prostaxin® ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Od té doby, co užívám ProstaXin, už nevstávám v noci!

Ivan Shymonyuk, Hostivice

Užívám si života bez omezení

Užívám si života bez omezení

Jiří Wildt, Hostivice

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Rozhodl jsem se tak prostě jen pro sichr

Jiří Kuneš, Čistá